Horus'un Hz. İsa gibi babasız yaratıldığı iddiasına ne dersiniz?

Tarih: 05.04.2014 - 16:09 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Horus, Hz.İsa'dan çok daha önce doğmuş bir Mısır tanrısıdır. Aralarındaki benzerlikte çok aşikardır. Horus'un da bakire bir anadan doğması, 30 yaşında vaftiz edilmesi gibi. Kur'an'da da Hz.Meryem'den bakire olarak bahsediliyor.

- Hz. İsa'nın özellikleriyle tıpa tıp olan Horus ve Kur'an'da da bu konunun geçmesini nasıl değerlendirmeliyiz? İnsan ister istemez çelişkiye düşüyor.

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Önce şunu belirtelim ki, Hz. İsa’nın, bakire bir kadından babasız olarak doğduğunu, Kur’an’ın yanında İncil de ifade etmiştir. Bu iki semavi kitabın aynı konuda ittifakları, bu işin tartışmasız bir gerçek olduğunun kanıtıdır.

Vakıa, bunu sadece Kur’an dese bile bizim için aynı hakikattir. Fakat İncil’in de tasdiki, mümin olmayan insanlar için artı bir katkı sağlayabilir.

- İkinci olarak, Horus denilen bir kimsenin gerçekten tarih içerisinde bekar bir kızdan doğduğuna dair hiçbir ilmi kanıt yoktur. Varsa buyursunlar -sağlam kaynağıyla- ortaya koysunlar.

- Kaldı ki, bazı ateist sitelerde Horus şöyle tanıtılmıştır:

“Mısır mitinin şahin başlı gök tanrısı. Firavunlar kendilerini Horus’un yeryüzündeki cisimleşmiş halleri olarak gördükleri için, Mısır’ın en önemli tanrılarından biridir.” (bk. Talan Teoremleri)

Bu yalanın farkında olan yazar, şu komik sözleri söylemek zorunda kalmıştır:

“Aynı zamanda (Horus) Güneş tanrısı olarak gösterilmiştir ve Tanrı Osiris’in oğludur. Osiris ve İsis, Tanrı ve Tanrıça olarak evliydiler, bu nedenle bazı kaynaklar nasıl oluyor da Horus bir bakireden meydana geliyor diyerek itirazlarını öne sürmektedir.  Ancak bilmedikleri şey Horus’un, Osiris’in ölümünden sonra meydana gelmiş olmasıdır.”

- Bu tür masallar, bir pagan / çok tanrılı ülke olan Roma ve Yunan gibi bazı kültürlerin mitolojilerinde yer aldığı bilinmektedir. Bugün biri kalkıp da “güneşin evlendiğini, eşinin olduğunu” söylerse, modern bilimimin tekzibinden kurtulamayacaktır.

- Bu tür spekülasyonları, maalesef yalan söylemekten asla çekinmeyen bazı dinsizler, semavi dinlere, özellikle de İslam dinine bir şüphe kondurmak için üretiyorlar.

- Bu tür dinsizlik hezeyanlarıyla vaktimizi zayi etmek de doğru değildir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

UĞUR ŞİMŞEK

ilginiz için teşekkür ederim....tahkik-i imana bir adım daha yaklaştım...

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun