Cinsî yönden Allah’ım beni 40 erkek kudretinde yarattı, sözünden maksat nedir?

Tarih: 23.08.2015 - 02:43 | Güncelleme:

Soru Detayı

"Cinsî yönden Allah’ım beni 40 erkek kudretinde yarattı."
- Burada Peygamber efendimiz ne söylemek istemiş?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Hz. Peygamber (asm)'in “Bana cinsi yönden 40 erkek kuvveti verildi.” (İbn Sad, et-Tabakat, 1/282; Suyuti, el-Hasais,1/120) şeklindeki hadisi zayıftır. (bk. Mecmau’z-Zevaid, h. no:14007)

- Bu konuda sahih olan, sahabelerin kendi aralarında konuşurken Hz. Peygamber (asm)'in 30 veya 40 erkek kuvvetinde olduğunu söylemeleridir.

Buhari’de geçen bir rivayette Hz. Enes: “Peygamberimizin bir gece veya gündüz (bazen) bir saat içinde 11 hanımıyla yattığını” söyleyince, dinleyenler “onun bu kadar gücü var mıydı?” diye sordular.

Bunun üzerine Hz. Enes: “Biz kendi aramızda Peygamberimizin 30 erkek gücünde olduğunu konuşurduk” demiştir. (bk. Buhari, Gusl,12; İbn Hacer, 1/377)

Hz. Enes’in “Biz kendi aramızda öyle konuşurduk.” sözlerinden de anlaşıldığı gibi, sahabelerin kendi aralarında yürüttükleri bir tahmine dayalıdır. Bu konunun pratikte Müslümanlara hiçbir faydası olmadığı gibi, peygamberlik görevleriyle de hiçbir ilgisi yoktur.

Dolayısıyla, bunun yerine Hz. Muhammed (asm)’i miracın o yüksek ve eşsiz makamına çıkartan yüksek ahlakını öğrenmeye ihtiyacımız vardır...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun