Yaşamak her şeyi şeytanlaştırıyor?

Tarih: 21.11.2015 - 03:18 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Yaşamak her şeyi şeytanlaştırıyor bizim gibi saflar da bu pisliği kaldıramadığı için intihar ediyor. Benim tanrım beni biliyorsa benim hiç bir menfaat için bu Dünyaya gelip acı çekmeyeceğimi biliyordur, bence beni bu Dünyaya atan şeytandır ya sizce?
- Benim tanrım bana işkence yapmaz! Menfaat için acı çekmek kendine haksızlık yapmak değil mi ve daha iyi bir hayat böyle şeytan bir Dünyadan geçiyorsa daha iyi bir hayatın güzel olması mantıksız değil mi?
- Şunu anladım ki yaşamak acıdan, nefretten ve güvenmeme tecrübesinden başka bir şey kazandırmadı keşke yaşayıp da herkesten nefret edeceğime bu kadar kalbim kırılacağına kendimi kahır edeceğime intihar etseydim o zaman bu acıları yaşayıp her şeyden nefret etmezdim.
- Öldüğümde yapacağım ilk şey benim tanrım bana bunları yaşatmış ise yok olmayı isteyeceğim cenneti kazanmış olsam bile umurumda değil.
- Çünkü ben hiç bir menfaat için acı çekmem, bana menfaat yükleyenler şeytandan başkası olamaz, benim tanrım benim kalbimi kazanıyorsa işte o zaman ona kalpten inanırım. Benim kalbimi umursamıyorsa bir zahmet gelsin kendisi yaşasın bu Dünyada ve eğer bir tanrı için kendine haksızlık yapıyorsan o tanrı değildir sen de ondan değilsindir!

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Dünyada yaşadığınız zaman diliminde, insanlardan kaynaklanan pek çok sıkıntılar çektiğiniz ve bunlardan yana mağduriyet yaşadığınız anlaşılıyor.

Fakat dünyada yalnızca siz yaşamıyorsunuz; benzer sıkıntıları hemen herkes çekmektedir. Ama insanların pek çoğu bunları Allah’a bağlamamaktadır.

Allah bizleri yoktan var etmiş, bizlere hayat ve sağlık vermiş, böylesine güzel bir dünyayı ve sayısız nimetleri bizlere ihsan etmiştir. Yaşayacağımız kötü tecrübelerde Allah’ın hiçbir suçu bulunmamaktadır. Zira, dikkatlice tetkik ettiğimizde bunların hep insan kaynaklı olduğu anlaşılacaktır.

Başka insanlar sizin için sıkıntı oluştururlarken, muhtemelen siz de başka insanlar için sıkıntı oluşturmaktasınızdır. Yani aslında, insanlar böyle güzel bir dünyada birlikte uyum içinde yaşamayı becerememektedirler. Bunun da yegane sebebi, Allah’ın gönderdiği Peygambere (asm) ve Allah’ın gönderdiği Kitab’a (Kur’an’a) uygun bir halde yaşamamaktadırlar.

Eğer tüm insanlık Allah’ın öngördüğü şekilde yaşayacak olsalardı, gündelik ufak tefek sıkıntılar dışında insanlığın büyük hiçbir derdi kalmazdı.

İnsanlar sürekli menfaat çatışmaları içinde bulunmakta, bunlar için birbirlerini boğazlamaya kadar vardırmaktadırlar. Halbuki bir de İslam terbiyesi almış topluluklara bakınız. Sahih İslam ahlakı düsturuna sahip topluluklarda böyle büyük menfaat çatışmaları bulunmaz, yalnızca gündelik ufak sorunlar olabilir, onlar da karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülmektedir.

Özetle; sahip olduğunuz inkarcı ve yamuk bakış açınızı değiştirmenizi, meselelere gerçek bir Müslüman gibi bakmanızı, Allah’a doğru şekilde inanmış gerçek bir mümin olmanızı tavsiye ederiz.

Eğer siz bunu dileyecek olursanız, Allah size bunu nasip edecektir. Hem Kur’an okuyunuz, hem de Allah Resulü (asm)'nün güzel hayatını okuyunuz.

Sitemizdeki farklı soru ve cevaplardan da istifade ediniz. Kişi hakikate ulaşmayı dilemezse Allah vermez. Lütfen hakikate ulaşmayı dileyiniz...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun