Kur'an, uzaylılar tarafından yazdırılmış olamaz mı?

Tarih: 20.06.2016 - 01:38 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Kuran-ı kerimi, zamanda yolculuk yapan ve 14 asır önce bu yüzden geçmişten gelecekten bilgiler verip mucize sanmamızı sağlayan, dünyada bir düzen sağlamak amacıyla islam’ı oluşturan uzaylı ve ya herhangi bir varlık veya varlıkların yazdığı/ oluşturduğu seklinde vesvese geliyor ve bazı yerlerde de bu tarz yazılar gördüm.
- Bunun açıklamasını nasıl yapabilirsiniz?
- Kuran’ kerim veya İslam’ı, açıkladığım sebepler ile varlık veya varlıklar tarafından oluşturulduğu seklinde yazı okudum. Vesvesemizi yenmemize yardımcı olur musunuz.

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Şu tuhaflığa bakar mısınız!.. Elinde hiçbir delil olmadan “Kur’an’ın uzaylılar tarafından yazdırıldığını” iddia eden bir herifin sözlerinden anında etkilenip vesveseye düşüyorsunuz.

Beri taraftan 15 asırdır, binlerce eser, “Kur’an’ın Allah’ın kelamı olduğunu” gösteren delillere dayanarak ortaya koyduğu gerçeği elinizin tersiyle bir çırpıda iter gibi bir tereddüt geçiriyorsunuz. Yıldız böceğinin parıltısını görüp de hakiki yıldızların, ayın, güneşin aydınlığını görmemek sizce de tuhaf değil mi?

- Şunu da belirtelim ki, imanlı kişilere gelen bu vesveseler, onun kalbinden gelmiyor. Kalbin yakınında bulunan “lümme-i şeytaniye”den geliyor. Yani şeytan hem bu vesveseyi veriyor, hem de adama “senin kalbin bozulmuş, imanın gitmiş...” diye telkinde bulunuyor.

Halbuki, bu tür vesveselerden kalbin ıstırap duyması, bu telkinlerin başka kaynaktan geldiğinin göstergesidir. Çünkü, kalp, kalbin malı olan iyi veya kötü mamullerden sıkıntı duymaz.

Bu konuyu Risale-i Nur Külliyatı'ndan ilgili yerlere bakıp okumak, şeytanın bu gibi tuzaklarını boşa çıkartır.

- Usul ve mantık kaynaklarında ve akla oldukça önem veren kelam disiplininde ilmi bir kural vardır:

“Bir delile dayanmayan bir ihtimalin, ilmi hiçbir değeri yoktur.”

Alimler tarafından kabul gören bu ilmi kaideye göre, sorudaki vesvesenin en ufak bir değer ifade etmesi için, bir delile dayanması gerekir. Böyle bir delil asla olmamış ve asla olmayacaktır. Bu sebeple bu “vesvese”, adı üstünde, şüphenin de çok altında pek değersiz bir varsayımdır.

- Bununla beraber Kur'an, kimin tarafından gönderilmişse, bizim iman ettiğimiz Allah odur.

Zira biz, Allah’ın varlığını, isim ve sıfatlarını ancak Kur'an’dan öğreniyoruz. Yani “Kur'an’ın sahibi olduğu gibi, kâinatın da sahibi olduğunu” söyleyen bir varlık, Kur'an vasıtasıyla biz insanlarla iletişim kurmuş, bizi kendine kul yapmış, emir ve yasaklarına uymamızı zorunlu kılmış ve biz de ona göre hayatımızı tanzim etmiş bulunuyoruz.

İlave bilgi için tıklayınız:

Tanrı Allah uzaylı mı?
Hz. Muhammed'in peygamberlik delilleri ve Kur'an'ın Allah kelamı ...
Kur'an'ın, Allah'ın Kelamı olduğunu söyleyen Batılı Filozoflar var mdıır?
Kur'an'ın insan kelamı olması aklen imkansız mıdır?
Kur'an'ın mucizelik yönleri kırk tanedir deniliyor; bunu nasıl anlamak ...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun