Haksız yere hapse düşenin okuyacağı dua nedir?

Tarih: 22.06.2010 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Hz. Cebrail (a.s.), Hz. Yusuf (a.s.)'a hapiste bulunduğu sırada gelmiş ve şu duayı okumasını tavsiye etmiştir:

 اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي مِنْ كُلِّ مَا أَهَمَّنِي وَكَرَبَنِي مِنْ أَمْرِ دُنْيَايَ ، وَأَمْرِ آخِرِتِي ، فَرَجًا وَمَخْرَجًا ، وَارْزُقْنِي مِنْ حَيْثُ لَا أَحْتَسِبُ ، وَاغْفِرْ لِي ذَنْبِي ، وَثَبِّتْ رَجَائِي ، وَاقْطَعْهُ عَمَّنْ سِوَاكَ ؛ حَتَّى لَا أَرْجُوَ أَحَدًا غَيْرَكَ 

"Allahümmec'alnî min külli mâ ehemmenî ve kerebeni min emri dünyaye ve emri ahiretî ferahan ve mahrecen verzuknî min haysü lâ ahtesibu veğfirlî zenbî ve sebbit recâî vakta’hû ammen sivâke hatta lâ ercüve ehaden ğayrak."

Meali:

"Allah'ım beni bütün üzüntülerimden kurtar, dünya ve ahiretle ilgili işlerimde bana rahatlık ver ve çıkış yolu göster, bana hesap edemeyeceğim rızıklar ihsan eyle, günahlarımı affet, senden başka kimseye muhtaç olmayacak şekilde bana ihsan ve ikramlarda bulun." (Abullah b. Ahmed b. Hanbel, ez-zühd, s. 67, no: 412; Suyuti, ed-Dürrü’l-mensür, 8/263)

Kuran’da Hz. Yusuf aleyhisselamın iftira sebebiyle hapse girerken şöyle dua ettiği bildirilir:

 رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا يَدْعُونَنِي إِلَيْهِ وَإِلاَّ تَصْرِفْ عَنِّي كَيْدَهُنَّ أَصْبُ إِلَيْهِنَّ وَأَكُن مِّنَ الْجَاهِلِينَ

"Rabbis-sicnu ehabbu ileyye mimmâ yed’ûnenî ileyhi ve illâ tasrif 'annî keydehünne asbü ileyhinne ve ekünminel-câhilîn"

Meali:

"Ey Rabbim! Bana zindan, bunların benden istediklerinden daha iyidir! Eğer onların hilelerini benden çevirmezsen, onlara meyleder ve cahillerden olurum!" (Yusuf, 12/33)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 50.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun