Kadının çalışması ile erkeğin çalışması arasındaki fark nedir? Kadının çalışmasının ne gibi sakıncaları vardır?

Tarih: 01.08.2011 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Herkes fıtratının gereğini yerine getirmelidir. Öncelikle kadının fıtratı çalışmaya, para kazanmaya uygun değildir. Kadın fıtratını bu yönde zorlarsa diğer tarafta bazı güzel özelliklerini de kaybetmeye başlıyor.

Erkeğin fıtratı da çalışıp evin geçimini sağlamak üzeredir. Erkek de fıtratının gereğini yerine getirmelidir.

Bir ailede kadın da çalışmaya başlarsa ailede bir takım huzursuzluklar çıkabilir. Bu gayet normaldir. Çünkü kadın kendi fıtratının gereği dışında hareket etmiştir.

İdeal olanı kadının mecbur kalmadıkça çalışmamasıdır. Rahat yaşayalım çok para kazanalım derken ailede huzur kalmıyor.

Özellikle erkeklerle birlikte çalışan bir kadının durumu daha da yıkıcı olabilmektedir. Çalışma ortamında erkeklerden sürekli güzel söz ve iltifat gören bir kadın evde eşinden alacağı iltifatları yetersiz ve değersiz görmeye başlayabilmekte, bu da aileyi temelden sarsmaktadır.

İlave bilgi için tıklayınız:

Dinen kadının çalışmasında bir sakınca var mıdır? Erkeklerin içinde yanyana çalışması dinen caiz midir?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

Yorumlar

rabiya_osman

Kızlarımızı okuyorlar diye serbest büyütütyortlar namazını kılan günahı sevabı bilen anneler ve babalar bile genç kızlara açık saçık giyinmenin ne kadar günah olabileceğini bahsetmiyorlar bile aman okusunda varsın açık giyinirse giyinsin diytorlar bu da kızlarmızın kendi iffetlerine özgürlük seçeneği oluyor ve bu nedenlede günahlar zinalar artıyor evet kızlarda okumalı ama cahil kalmıcak kadar okusalar yada okula giderken kapalı bir şekilde gitmesini sağlasalar ne kadar çok güzel olur ailelerde kızlarına günahı sevabı öğretseler mesela bazı anneler diyor ben kızıma kapan kızım dedim ama kapanmak istemedi ben dedim benden günah gitti aman ne yaparsa yapsın günahı ona artık ister açılsın ister kapansın diyorlar daha sonra kızlar ailelerine baş kaldırmaya başlıyor daha sonrasındada zinalar artıyor hali ile Allah bizleri şeytanın şerrinden korusun ve bizlere terbiyeli ahlaklı Allah'dan korkan kuldan utanan evlatlar versin inşallah amin

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun