Zina niçin haramdır? Evlenmeden önce cinsel gelişim için iyi bir tecrübedir, açık saçık yayınlar da izlenilip öğrenilmesi gerekli şeylerdir, diyenlere nasıl cevap vermek gerekir?

Tarih: 02.01.2012 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Bu tür insanların hastalıkları imani konuda olduğundan, bunlarla konuşulacak olan ilk konu bu zina meselesi değil, Allah'a iman olacaktır. Aksi halde imani eksiklik giderilmeden hiç bir eksiklik giderilmez. Bir kaynaktan çıkan bir su aşağılarda bin kola ayrılsa ve kaynağına zehir atılmışsa kollarıyla uğraşmak fayda vermez. Kaynaktaki zehire mani olmak gerekir. Bunun gibi bu insanların kalbini aklını zehirleyen imansızlık hastalığını tedavi etmeden, olaylara bakış açılarını değiştirmek mümkün olmayacaktır.

Acaba bu insanlar anneleri, kız kardeşleri için de aynı şeyi mi düşünüyorlar? Bu meseleyi yanlızca erkeklerin keyfi açısından düşünmek yanlış olur. Erkek bu tecrübeyi kiminle yapacak? Bir kadınla. Peki bu kadın kim olacak? Bu kadın birisinin kız kardeşi, birisinin eşi, birisinin annesi, birisinin çocuğu olmayacak mı?

Bahsedilen durum insan fıtratının da kabul etmeyeceği süfli bir durumdur. Fıtratı bozulmamış hiç bir insan bunu iddia edemez.

İlave bilgi için tıklayınız:

Tebliğ ve Peygamberimiz'in (s.a.v.) tebliğ metodu hakkında bilgi verir misiniz?..

Zina niçin haramdır? Kimseye zararı dokunmasa zina niçin haram olsun ki?..

Zina etmek isteyen gence Peygamberimizin yaptığı tavsiye ile ilgili hadisi yazar mısınız?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun